2012. április 17., kedd

HÚSVÉT

B.H.Ü.

ami annyit tesz : 

Boldog Húsvéti Ünnepeket

 


Ismételten elérkeztünk egy gyönyörűszép ünnephez, a Húsvéthoz. Ilyenkor a család összegyül és együtt ünnepeljük e jeles nap szentségét.  Idén, a hagyománytól kicsit eltérően, rózsaszín, lila, kék és zöld tojásokat festettünk. 
Hétfőn locsolók hada várt reám és a ház női tagjaira, hogy öntözzenek meg, nehogy elhervadozzunk. A legfiatalabb gyerkőctől, a legidősebb nagyszülőig, mindenki szerepelt a vendéglistán. A nap végére olyan illatos voltam, hogy még a parfümkészítők is megirigyeltek volna :D
 Csodásan telt ez az ünnep.

KIKI
 

4 megjegyzés:

  1. Úgy gondolom, sokkal komolyabb leány vagy már annál, hogy nyuszikás mesékkel vidítsalak, ezért ma is egy idézetet hoztam Neked. Szerintem pontosan érteni fogod.
    *****

    Mészöly Gábor
    Csupán egy mondat

    Vajon miképpen tudnám visszacsalogatni a szégyenlős időt, mikor még a rég kidőlt fatörzs mögött lehetett guggolni, és a barázdált, mohos kérgen megannyi hangyát figyelni, amint cipelik a számtalan mesét, hisz nagy a boly, sok a lárva, ezért reggel óta hordják a várba, hogy estére minden gyerek ágyába aludjon, mint az embergyerekek, kik fölött éjszakánként csupán csak egy, vagy két mese lebeg, és azt is valaki idegen írta, és nem apa hozta az útról, náluk az ilyen ritka, mert az emberek nem gyűjtögetnek, de vásárolnak sokat, és ha valaki mégis úgy talál pár sort, hát a többiek vásott kölökként csúfolják érte, hogy nem a plázában mérte ki neki a tót, hanem magától talált ki altatót gyönyörű gyermeke örömére és evégre a sok vásott felnőttnek csalogatnám vissza a szégyenlős időt, hogy emlékezzen, mikor az édesapja már kidőlt a gyermekágy szélén, végtelen közös meséjüket mesélvén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálás vagyok, hogy ezt kaptam tőled...
      A álmokat, az élményeket, a vágyakat, a gyönyörűszép emlékeket nem lehet megvenni, azok belőlünk áradnak, ugyan-úgy, mint ezek a gondolatok.

      Törlés
  2. Nagyon szép volt az ünneped drága Kiki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...főleg a tojásfestés...amikor a kéket nem fogta meg a festék és át rakosgattuk a lilába :))))

      Törlés