2011. december 27., kedd

ADVENT


Advent

Egy év elteltével, újra érezhetjük szívünkben azt a melegséget, amelyet az Advent hoz magával,  a Szeretetünnepe közeledtével. Készülődés....minden ember ösztönszerűen várja már, hogy feldíszíthesse lakását, hogy újra felcsendülhessenek a karácsonyi dalok és hogy elérkezzen a várva várt Karácsony.
Én is előkészítettem már időben az Adventi koszorút.
Hétről-hétre gondosan lángra lobbant egy-egy gyertya. Amikor a negyedik is lángra gyúlt, észrevettem valamit, amely mosolyt szült kis szívemben. A legelső a legkisebb, a második picivel nagyobb, a harmadik még-nagyobb és a negyedik a legmagasabb testvért. Az öröm, béke, remény és szeretet örök gyertyalángjai ezek : örömet, békét, reményt és szeretetet lopva szívünkbe.
Kívánom, hogy a ti szívetek is leljen mosolyra e gyertyalángok jelenlétében és teljenek ezek a hetek örömben, békében, reményben, szeretetben, a család együttlétében.    

KIKI

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett blogod új ruhája.Igazán ünnepélyes.Phaedra is tanulhatna Tőled:))
    Gyertyacskáid mind elégtek,lángjuk lelkeket melengettek...
    Szeretettel ölellek,
    Anyuka

    VálaszTörlés
  2. A gyertyalángja örök és reménységes. Ha elis ég, de a nyoma ott marad örökre és mint a főnix újra éled, egy új reménységben.

    KIKI

    VálaszTörlés
  3. Tudod, mi a legérdekesebb? Majd egyszer figyeld meg! Akárhány szeretetlángot gyújtasz egyetlen mécsesről is, néki akkor is ugyanannyi marad...
    Egyetlen kis gyertya az egész emberiséget el tudná látni szeretettel - ez maga a Világ Csodája...
    Köszönöm gyönyörű kívánságaidat.

    VálaszTörlés
  4. Hmmmm...
    Csak elgondolkodtam...:)

    VálaszTörlés